Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Filip: La alegerile anticipate trebuie să fie aleși 61 de deputați în loc de 101

11 apr. 2019,, 16:31   Politică
5445 4

"Dacă vor avea loc alegeri parlamentare anticipate, ele trebuie să se desfășoare așa cum au votat cetățenii țării la referendumul consultativ din 24 februarie, adică să fie aleși 61 de deputați, nu 101", afirmă președintele fracțiunii parlamentare a PDM în Parlament, Pavel Filip într-un interviu pentru tribuna.md.

"Amintesc că aproximativ două treimi din alegători s-au pronunțat la referendum Pentru reducerea numărului de parlamentari", a spus el.

Demnitarul a mai declarat că alegerile anticipate sînt posibile, dar nu sînt de dorit. „Și categoric nu PDM va provoca alegeri anticipate. Pentru ce să intrăm iar în campanie electorală și să revenim la alegeri? Campaniile sînt necesare pentru a spune ce ai făcut pentru cetățeni, pentru a afla de la ei ce mai poți face în continuare și pentru a le dovedi că ești de încredere. Noi am făcut deja asta. Este fără logică să pierdem timp reluînd întregul proces”.

Cu toate aceste, Filip afirmă că PDM este pregătit pentru orice variantă. „Iar în caz de anticipate eu sînt sigur că vom cîștiga chiar mai multe mandate de deputat, fiindcă le vom spune foarte clar oamenilor: fiți alături de cei care vor să facă ceva pentru țară, nu alături de cei care vor doar haos și instabilitate”.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?