Filip își dorește un management mai bun la frontieră

Filip își dorește un management mai bun la frontieră

Prim-ministrul Pavel Filip a convocat o ședință de lucru cu autoritățile responsabile pentru a examina subiecte ce țin de managementul integrat al frontierei în partea ce vizează extinderea punctelor comune la frontiera de est a Republicii Moldova, precum și unele aspecte referitoare la importul efectuat de agenții economici din regiunea transnistreană, transmite MOLDPRES cu referire la Direcţia comunicare şi protocol a Guvernului.

În contextul demersurilor Guvernului de a asigura un management integrat şi eficient al frontierei dintre autoritățile Republicii Moldova și ale Ucrainei, prim-ministrul a solicitat urgentarea măsurilor pentru extinderea punctelor comune de trecere de-a lungul frontierei de est, inclusiv pregătirea resurselor umane și verificarea condițiilor administrative.

Referitor la demararea controlului în comun la punctele de trecere a frontierei moldo-ucrainene situate pe segmentul transnistrean, atît Poliția de Frontieră, cît și Serviciul Vamal urmează să inițieze cu partea ucraineană procedurile finale pentru asigurarea practică a activității. Premierul a menționat că, în comun cu autoritățile din Ucraina, vor fi depuse eforturi pentru grăbirea semnării protocoalelor în acest sens.

Un alt aspect discutat în cadrul ședinței a vizat necesitatea prelungirii termenului de aplicare a scutirii de plata taxelor vamale pentru agenții economici din raioanele de est ale Republicii Moldova care efectuează operațiuni de import-export prin punctul de trecere a frontierei Pervomaisk-Cuciurgan și care nu sînt înregistrați la Agenția Servicii Publice. În condițiile în care perioada respectivă expiră la 18 iulie curent, a fost acceptată propunerea ca acest termen să fie extins pînă la 1 ianuarie 2019.  

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load