Transnistria stiri: 1380
Eurovision stiri: 499
Preşedintele stiri: 3988

Filip: Eu nu cred că Republica Moldova este un stat capturat

16 noi. 2018,, 08:30   Politică
3724 17

Premierul Pavel Filip nu consideră că Republica Moldova este un stat capturat, așa cum se menționează în cea mai recentă Rezoluție a Parlamentului European, votată săptămîna curentă.

Prim-ministrul spune că nu vede ca instituțiile statului să fie capturate. Declarațiile au fost făcute în cadrul emisiunii „În profunzime”, la postul de televiziune ProTV Chișinău.

„Eu vorbesc cu oamenii și nu simt ca oamenii să fie capturați și instituțiile statului la fel. De fapt, ce înseamnă instituții capturate? Astăzi PDM și-a asumat responsabilitatea pentru a guverna. Dacă ar fi să mergem pe această cale, atunci fiecare partid care și-a înaintat un ministru înseamnă că a capturat acest minister?”, se întreabă premierul.

Oficialul recunoaște că în Republica Moldova există o concentrare a puterii „pentru că în 2016 noi am fost cei care, împreună cu PL, ne-am asumat responsabilitatea de a guverna”.

Despre domeniul justiției Pavel Filip spune că recunoaște că în acest domeniu există probleme „destul de mari”. „Nimeni nu spune că este un sistem ideal și avem foarte multe probleme. Atunci, hai să înțelegem ce avem de făcut. Să închidem ușa și să zicem că la Chișinău nu merge nimic sau să încercăm să facem o analiză și mai departe să fie spus foarte clar ce trebuie să facă Guvernul mai departe”, spune șeful cabinetului de miniștri.


Potrivit lui, reformele în sistemul de justiție sînt foarte grele, iar situația în justiție actualmente este mai bună decît acum cîțiva ani. „Doar că nu este încă ceea ce ne dorim noi cu toții. Mica reformă a justiției trebuie dusă pînă la capăt după care trebuie efectuată încă o analiză și să vedem ce trebuie de modificat”, spune șeful executivului.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?