Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Filip, după consultările cu Dodon: „Nu sîntem pregătiți să facem o coaliție”

13 noi. 2019,, 13:05   Politică
4570 1

PDM se află într-un profund proces de reformare și de aceea nu este pregătit să formeze o coaliție de guvernare, a declarat liderul PDM, Pavel Filip, în urma consultărilor avute astăzi cu președintele Igor Dodon, notează Noi.md.

În același timp, Filip a precizat că formațiunea ar fi gata să susțină un candidat la funcția de prim-ministru indiferent de ce partid este propus, atît timp cît condițiile PDM vor fi respectate.

"PD nu este pregătit să facă o coaliție de guvernare pentru că își are propria sa agendă, noi sîntem în proces profund de resetare a partidului. Vrem să ducem pînpă la capă acest proces apoi vom fi gata să intrăm în coaliții de guvernare. Pe de altă parte, ar fi cred că o iresponsabilitate să lăsăm țara în prag de iarnă neguvernată, să mergem în alegeri anticipate, care ar fi și ele o variantă pentru PD", a menționat Filip.

Politicianul a vorbit și despre condițiile în care democrații ar putea susține un candidat la funcția de prim-ministru propus de către președinte, PSRM sau blocul ACUM.

"Avem condițiile noastre, avem programele sociale lansate de noi care au fost cu părere de rău oprite de dna Maia Sandu, avem inițiative pentru oameni. Dacă va fi propus un candidat și o garnitură guvernamentală care va lua în calcul condițiile puse de PD, inclusiv respectarea și punerea în aplicare a Acordului asociere cu UE, nu contează de unde va veni aceste premier", a adăugat Filip.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?