X 
Transnistria stiri: 1380
Eurovision stiri: 500
Preşedintele stiri: 3988

Filip despre plecarea grupului Plahotniuc: Au procedat ca în povestea „Prostia omenească”

19 feb. 2020,, 20:01   Politică
3124 1

Președintele Partidului Democrat din Moldova (PDM), Pavel Filip, afirmă că formațiunea nu negociază cu nimeni formarea unei coaliții. El spune că adevăratele motive pentru care cei șase deputați au ales să părăsească partidul au fost altele, menționînd că anunțul era previzibil.

După ședința Biroului Executiv al PDM, Filip a subliniat că „este regretabilă decizia foștilor colegi” și că „acest grup a procedat ca în povestea lui Creangă „Prostia omenească””.

„Regret că în perioada de criză a partidului, în vara anului trecut, unii dintre acești colegi nici măcar nu erau în țară, nu s-au implicat deloc în campania electorală pentru alegerile locale generale, în procesul de consolidare a partidului. Poate au stat departe de PDM în speranța că partidul se va dezbina, dar atunci cînd au văzut că nu s-a întîmplat acest lucru, au devenit brusc foarte activi. Este regretabil că dorința de apărare a vectorului european și a veteranilor de pe Nistru s-a conturat subit imediat după ziua de sîmbătă, cînd a avut loc ședința Consiliului Politic Național, în urma căruia unii dintre colegi nu s-au regăsit în funcțiile de vicepreședinte”, a declarat acesta.

Potrivit lui Filip, între democrați și cei șase deputați care au plecat sînt diferențe de viziuni legate de: democrația internă din partid, modul de finanțare a partidului, modul în care se face politică scrie noi.md cu referire la zdg.md.

„Le-a fost mult mai ușor atunci cînd deciziile în partid erau luate de o singură persoană și totul era regizat. Regretăm că acești colegi au fost folosiți ca pioni într-un Joc care nu le aparține. Totuși, pentru noi mai puțin contează de la cine și-au cerut voie și cu cine au coordonat plecarea din partid. Așa cum spunea un coleg, diaspora trebuie să aibă o voce în Parlament și un cuvînd de spus în politică”, a adăugat liderul democrat, subliniind că formațiunea pe care o conduce nu va mai fi influențată din exterior.


Miercuri, 19 februarie, șase deputați democrați, care încă păstrează legătura cu fugarul Vlad plahotniuc, au anunțat că părăsesc PDM în contextul în care formațiunea ar negocia formarea unei coaliții cu PSRM.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?