Transnistria stiri: 1365
Eurovision stiri: 499

Filip, despre noua componență a CSS: „sîntem martorii unor standarde duble”

25 ian. 2021,, 21:10   Politică
6608 5

„Nu cred că poți schimba lucrurile utilizînd instrumentele vechi”. Așa a comentat liderul PDM, Pavel Filip, noua componență a Consiliului Suprem de Securitate (CSS), aprobată de președinta Maia Sandu. Mai mult, a spus că „sîntem martorii unor standarde duble”.

„Vedem un șir de deputați în componența CSS. Nu vreau să vorbesc foarte mult, dar nu cred că poți schimba lucrurile utilizînd instrumentele vechi. Sîntem cumva martorii unor standarde duble. Dacă lucrul acesta l-ar fi făcut Dodon, spre exemplu, și-ar fi pus membri de partid sau consilieri în CSS, cred că era foarte multă critică. Trebuie să facem deosebire între securitatea statului și politică. Dar este decizia președintelui. Ne-am uitat cu colegii pe listă și sînt reprezentanți ai tuturor partidelor. Sînt și de la PSRM, și de la Șor. Sergiu Sîrbu este de la Șor, ca președinte al Comisiei parlamentare securitate națională, apărare și ordine publică”, a declarat Pavel Filip în cadrul emisiunii „Punctul pe Azi” de la TVR Moldova.

Amintim că președinta Maia Sandu a aprobat o nouă componență a Consiliului Suprem de Securitate. Printre noii membri se numără deputați de la PAS și Platforma DA, consilieri prezidențiali, experți, un judecător și prim-viceguvernatorul BNM, Vladimir Munteanu, scrie agora.md.

Predecesorul Maiei Sandu, Igor Dodon, i-a criticat decizia, menționînd că „numirea unor persoane dubioase este un pericol direct asupra intereselor și securității statului”.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?