X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4000

Filip despre invalidarea alegerilor: o decizie bulversantă

20 iun. 2018,, 16:23   Politică
3196 0

Premierul Pavel Filip califică decizia instanței de a declara alegerile locale din capitală ca fiind invalide, dreptuna bulversantă care a atrezit mai multe semne de întrebare.

Declarația a fost făcută de premier înainte de a începe ședința de astăzi a Guvernului. Filip răspunde anumitor speculații spunînd că o astfel de decizie nu era convenabilă guvernării și că aceasta ridică mai multe semne de întrebare.

„Cui folosește o astfel de decizie în mod real? Toate acestea se întîmplă într-un moment cînd se planificau mai multe reușite atît pe plan intern cît și pe plan internațional. E vorba de segmentul politic dar și de segmentul financiar pentru că în următoarele zile urma să discutăm despre unele lucruri unde era vorba de sume mari de bani”, a declarat Pavel Filip.

Acesta a adăugat că, din funcția de prim-ministru, nu își poate permite să de-a calificări deciziei instanței dar a venit cu o reacție ca simplu cetățean.

„Nu-mi pot permite ca un prim-ministru să dau calificări unei decizii a instanței de judecată dar acest lucru m-a făcut să am o reacție ca cetățean care a mers la vot la aceste alegeri”, a conchis permierul.


Marți seara, aproape de ora 22.00, Judecătoria municipiului Chișinău, sediul Centru, a luat decizia de a nu valida rezultatele alegerilor locale noi din Chișinău. Prezent în instanță, primarul ales, Andrei Năstase, liderul Partidului Politic Platforma Demnitate și Adevăr, a declarat pentru presă că „este un joc perfid la care ne face să asistăm această guvernare”. Andrei Năstase a mai spus că decizia primei instanțe va fi contestată.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?