X 
Transnistria stiri: 1380
Eurovision stiri: 500
Preşedintele stiri: 3988

Filip, despre înțelegerea dintre PDM și PSRM în cazul viitorului procuror general

20 noi. 2019,, 09:31   Politică
3519 2

Președintele Partidului Democrat (PDM), Pavel Filip, spune că democrații și socialiștii nu au avut discuții despre viitorul procuror general și neagă zvonul precum că cele două formațiuni politice care au demis Guvernul Sandu au o înțelegere prealabilă în acest sens, relatează NOI.md cu referire la tv8.md.

„În primul rînd, eu nu am discuții cu domnul Dodon, la fel cum nu am discuții nici cu doamna Maia Sandu și nici cu domnul Andrei Năstase. Chiar dacă am fi avut discuții, niciodată nu-mi voi permite să vorbesc despre procurorul general, eu sînt un om care stau departe de aceste jocuri și eu nu cred că cineva în general trebuie să pună în discuție aceste lucruri. Trebuie să ne conducem de normele constituționale și normele legale care sînt în Republica Moldova. De aceea eu nu văd logica acestor discuții, pentru că Guvernul Sandu sau comisia aprobată de Guvernul Sandu a fost cea care a selectat aceste patru candidaturi și ulterior trebuia să le înainteze CSP-ului (Consiliului Superior al Procurorilor). Acum CSP-ul va înainta președintelui țării unul dintre cei patru candidați selectați de comisia Guvernului Sandu”, a comentat Pavel Filip, aseară, în cadrul emisiunii „Moldova în Direct” de la postul național Moldova 1.

Fosta ministră a Justiției, Olesea Stamate, a anulat rezultatele concursului de preselectare a procurorului general, din motiv că unul dintre membrii comisiei de preselecție ar fi denaturat punctajul final. După ce Guvernul Sandu a fost însă demis, noul ministru al Justiției, Fadei Nagacevschi, a anunțat că CSP-ului i-au fost înaintate totuși cele patru candidaturi selectate anterior de comisie. Astfel, începînd cu ziua de ieri, 19 noiembrie, CSP-ul are la dispoziție zece zile pentru a alege un candidat din cei patru și a-l propune președintelui țării Igor Dodon spre aprobare.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?