Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Filip despre formatul 5+2: nu este cel mai reuşit, dar ceva mai bun nu a fost inventat

3 apr. 2018,, 13:01   Politică
3836 12

Formatul de negocieri 5+2, poate că nu este cel mai reuşit, însă asigură un echilibru în negocierile dintre Chişinău şi Tiraspol.

Declaraţia a fost făcută de Prim-ministrul Pavel Filip într-un interviu pentru un cotidian din Romînia, comunică MOLDPRES.

Potrivit lui Filip, acest format, 5+2, poate că nu este cel mai reuşit, dar ceva mai bun nu a fost inventat.

“Pentru noi, cel mai important este să le asigurăm confortul necesar oamenilor care trăiesc în această regiune. Vorbim despre accesul agricultorilor la terenurile agricole care era îngrădit, vorbim şi despre funcţionarea şcolilor cu predare în limba romînă, apostilarea diplomelor celor care îşi fac studiile la Tiraspol”, a opinat Premierul.

El a adăugat că în prezent se discută la nivel înalt subiecte ce ţin de accesul cetăţenilor care trăiesc în zona transnistreană, cu maşinile lor şi cu numerele lor de înmatriculare, în circuitul internaţional.


“Cred că în cîteva săptămîni, vom încerca să rezolvăm şi această problemă, chiar dacă eu sînt conştient că vom fi criticaţi că cedăm. Este vorba despre plăcuţe cu numere de înmatriculare neutre. Dar, pe de altă parte, este un succes pe care îl înregistrăm. Pentru prima dată de la izbucnirea acestui conflict, oficialii de la Chişinău, cei care se ocupă de înmatricularea transporturilor, se vor afla în zona transnistreană şi vor efectua înmatriculări”, a precizat Filip.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?