X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Filip, chemat la Parlament să dea explicații

7 iun. 2018,, 11:10   Politică
5125 3

Premierul Pavel Filip a fost acuzat de imixtiune în activitatea Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică (ANRE), după ce regulatorul a decis să suspende decizia de majorare a prețurilor la carburanți, notează Noi.md.

Propunerea de organizare a audierilor a fost înaintată de socialiști și susținută de comuniști. „De ce Guvernul admite imixtiunea în activitatea unui regulator care este, conform legii, independent? Care a fost indicația lui către ANRE și de ce decizia de majorare a prețurilor a fost doar suspendată, dar nu anulată? ANRE-ul servește interesul național și nicidecum piața și agenții economici”, a menționat deputatul PSRM Vlad Bătrîncea.

O poziție similară la acest subiect au avut și deputații comuniști.

„Pe ce s-a bazat ANRE dacă a stabilit așa prețuri și peste noapte și-a schimbat decizia. Premierul trebuie să vină aici și să explice, deoarece Regulamentul în baza căruia se formează prețul a fost aprobat tot de autorități”, a declarat deputatul PCRM Oleg Reidman.

În apărarea premierului a sărit președintele de onoare al PDM, Dumitru Diacov, care a precizat că nici Parlamentul nu are dreptul să intervină în această chestiune.


„Dacă încercăm "să-l aducem pe tapet pe dl premier", înseamnă că și Parlamentul își permite să se amestece în orice treabă. Economia este domeniul de responsabilitate al Guvernului. Aceasta nu a fost o indicație a premierului, ci o sugestie”, a comentat el.

Solicitarea de audiere a premierului a fost, în cele din urmă, respinsă.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?