Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Filip a comentat conflictul dintre Rusia si Ucraina în Marea Azov

26 noi. 2018,, 16:41   Politică
4726 5

Pavel Filip își exprimă îngrijorarea față de criza izbucnită în Ucraina, după ce nave ucrainene au fost atacate și sechestrate de forțe rusești.

"Ne pare rău pentru că este vorba de securitatea regională și nu poate să nu ne îngrijoreze acest lucru. O declarație în acest sens a fost facută de către Ministerul de Externe. Sîntem cei care susținem Ucraina.

Este un impact asupra securității din regiune. La modul normal, nu ar trebui să simțim acest impact nemijlocit asupra R. Moldova, dar situația tensionată nu poate sa ne izoleze de acest lucru.Vrem noi sau nu, în linii mari, aceasta situatie afectează nu doar Moldova, dar întreaga regiune. Armata rusească care se află pe teritoriul R.Moldova ilegal este o problemă destul de mare pentru noi. Noi nu știm ce se întîmplă la acest depozit de muniții, iar asta reprezintă o problemă", a comentat Filip.

Ucraina a acuzat duminică Rusia că i-a atacat şi sechestrat trei nave rănind şase marinari. La rîndul său, Rusia a menționat că navele se aflau în apele sale teritoriale şi că au fost răniţi trei marinari, nefiindu-le însă pusă viaţa în pericol.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?