X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3999

Filip: 10,8 miliarde de lei din frauda bancară sînt acoperite prin decizii de judecată

19 dec. 2018,, 09:30   Politică
3303 6

Majoritatea banilor delapidaţi de la cele trei bănci din ţară poate fi recuperată prin decizii de judecată. Declaraţia a fost făcută de prim-ministrul Pavel Filip la emisiunea „Moldova în Direct” de la postul public de televiziune Moldova 1.

Premierul a precizat că Procuratura Generală are elaborată o strategie de recuperare a banilor şi că prin decizii de judecată pot fi restituite 10, 8 miliarde de lei.

Pavel Filip a specificat că frauda bancară se cifrează la 13,5 miliarde de lei și că toți acești bani vor fi restituiți prin decizii de judecată și vînzarea activelor celor trei bănci falimentate.

„Eu am văzut cifrele, sînt 13,5 miliarde lei, ceea ce constituie frauda bancară. Au fost identificate patru grupuri implicate în sustragerea banilor. Este vorba despre grupul Shor, Platon, Filat, Gacichevici. sînt decizii judecătorești și aceste decizii acoperă 10, 8 de miliarde de lei. Au mai rămas 2,7 de miliarde de lei, dintre care 1 miliard a fost întors şi 1,7 miliarde Banca Națională urmează să le întoarcă din vînzarea activelor acestor bănci”, a precizat Pavel Filip.

Fiind întrebat de ce politicianul Ilan Shor se află în libertate, Pavel Filip a răspuns: „Este condamnat. sînt sigur că acest om își va ispăși pedeapsa”.


Șeful Cabinetului de miniștri a reiterat că o astfel de fraudă nu se mai poate repeta.

Guvernul Filip a fost învestit în funcție pe 20 ianuarie 2016.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?