TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Filat și Platon ar putea fi grațiați? Răspunsul lui Dodon

Filat și Platon ar putea fi grațiați? Răspunsul lui Dodon

Șeful statului Igor Dodon a fost rugat să comenteze zvonurile care au apărut în ultima perioadă în societate precum că urmează a fi eliberați din penitenciar fostul prim-ministru Vlad Filat și omul de afaceri Veaceslav Platon. „Sînt aberații”, a punctat Dodon.


Președintele afirmă că nu intenționează să grațieze nicio persoană care se declară deținut politic.


„Ei pot fi eliberați doar dacă președintele țării îi va amnistia. Eu nu am de gînd să-i amnistiez. Scoateți întrebarea asta într-o parte ce ține de deținuții politici. Justiția trebuie să-și facă treaba sa”, a declarat Igor Dodon în cadrul emisiunii „Moldova în direct” de la postul public de televiziune.


Totodată, președintele crede că Vlad Filat și Veaceslav Platon au tot dreptul să facă declarații la comisia parlamentară de anchetă care investighează frauda bancară.


„Deciziile ce țin de Platon și Filat, care sînt definitive și sînt probe, problema acestor cauze penale a fost că ele nu au fost publice. Că ei au fost judecați pe ascuns și asta nu este corect. Și dacă acum ei vor să spună ceva o să le oferim această posibilitate. În fața comisiei parlamentare trebuie invitați sau să meargă comisia în penitenciar. Trebuie de discutat”, argumentează șeful statului.


Igor Dodon a refuzat să comenteze revenirea în țară a președintelui „Partidului Nostru” Renato Usatîi.


Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load