TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Filat se va bucura de libertate în continuare. Hotărîrea, irevocabilă

Filat se va bucura de libertate în continuare. Hotărîrea, irevocabilă

Vlad Filat rămîne în libertate. Magistrații Curții de Apel Chișinău au respins recursurile depuse de Penitenciarului nr.13 și de Administrația Națională a Penitenciarelorî, prin care s-a cerut suspendarea hotărîrii de eliberare condiționată a lui Vlad Filat.

Adminitrația Penitenciarul nr. 13 a cerut casare deciziei emise de Judecătoria Chișinău (sediul Ciocana) și să fie emisă una nouă, motivînd că „pînă acum a fost o conducere iar acum e alta”. Administrația Națională a Penitenciarelor spune că Vlad Filat nu a îndeplinit cel puțin două condiții din planul individual ce prevede eliberarea condiționată înainte de termen, transmite Noi.md cu referire la Unimedia.


Curtea de Apel Chișinău a respins ambele recursuri. Hotărîrea este irevocabilă.

Judecătoria Chișinău, sediul Ciocana, a dispus, pe lîngă eliberarea condiționată a ex-premierului Vlad Filat din închisoare, anularea pedepselor complementare, și anume, interdicția de a ocupa funcții publice pe un termen de 5 ani și retragerea Ordinului Republicii, conferit în anul 2013.

Vlad Filat a fost eliberat din pușcărie pe 3 decembrie, după mai bine de 4 ani petrecuți în detenție. Asta după ce, la 15 octombrie 2015, în sala de ședințe a Legislativului, în baza unui autodenunț al lui Ilan Șor, procurorul general de atunci, Corneliu Gurin, a solicitat ridicarea imunității lui Vlad Filat. În urma votului, fostul premier a rămas fără imunitate.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load