Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3995

Filat: Republica Moldova are nevoie mai mult ca oricînd de un proiect de țară

28 iul. 2021,, 11:12   Politică
4690 10

După alegerile parlamentare anticipate, ”Republica Moldova a intrat într-o nouă etapă” iar agenda noiii puteri nu este una deloc ușoară.

Despre aceasta scrie ex-premierul R. Moldova, Vlad Filat într-o postare pe pagina sa de facbook.

”Agenda noii puteri nu este una ușoară, iar timpul deși pare unul suficient, va presa, deoarece reformele sistemice necesită timp atît pentru implementare, cît mai ales pentru a-și face efectul”, scrie Filat pe pagina sa de Facebook.

Totodată ex-președintelui PLDM, spune că prioritatea Nr.1 pentru politica din țară este investirea unui nou Guvern.

”Reforma justiției și lupta anticorupție sînt absolut necesare, dar ele nu vor fi suficiente pentru a crește nivelul de trai, pentru a satisface necesitățile, pentru a opri emigrarea, iar în consecință declinul demografic. Din acest motiv, instalarea noului guvern cu un program de stabilizare și relansare economică, este de maximă urgență”, a scris Filat.


Potrivit lui, Republica Moldova are nevoie mai mult ca oricînd de un proiect de țară, de o strategie de dezvoltare, care să răspundă atît aspirațiilor cetățenilor, ce au dat un vot dincolo de orice dubiu, cît și necesităților economiei R. Moldova, care devine din ce în ce mai conectată cu spațiul occidental.

”În acest context, finalizarea interconectărilor energetice și de infrastructură cu Romînia, dar și identificarea altor domenii cum ar fi zona digitală sau crearea de structuri comune pentru a face față situațiilor de urgență, vor aduce plus valoare R. Moldova și vor maximiza nivelul de interdependență cu spațiul european. De asemenea, claritatea în politica externă și un nou concept de securitate care să corespundă realităților din teren vor ajuta Republica Moldova să-și recapete credibilitatea”, a declarat Filat.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?