X 
Arşiţa stiri: 228
Transnistria stiri: 1466
Preşedintele stiri: 4138

Filat: „Nu vreau ca Moldova să se implice în conflicte militare”

31 aug. 13:20   Politică
4 ore in urma 1440 0

Fostul prim-ministru al Republicii Moldova, Vlad Filat, a declarat că țara trebuie să se îndepărteze de geopolitică, care este promovată drept principala idee politică a țării la viitoarele alegeri.

În cadrul emisiunii „Истина”, Filat a subliniat că Moldova trebuie să se concentreze pe propria agendă, reieșind din problemele reale ale populației.

„Foarte curînd conflictul militar va fi soluționat fără a ține cont de ceea ce gîndesc politicienii moldoveni. Toate declarațiile noastre actuale împiedică soluționarea conflictului. Nu văd locul nostru în el. Îmi pare rău că Moldova nu a venit cu propuneri de pace pentru soluționarea acestui conflict”, a declarat Filat.

De asemenea, el și-a exprimat îngrijorarea cu privire la posibila implicare a Moldovei în acțiuni militare: „Preocuparea mea este ca noi înșine să nu ne implicăm în procesul militar prin adoptarea unei poziții active, prin utilizarea teritoriului nostru pentru a găzdui baze, pentru exerciții militare - lucruri care contravin statutului de neutralitate. Eu nu vreau ca în Moldova să fie amplasate baze militare. Nu vreau ca Moldova să fie implicată în conflicte militare. Nu vreau ca tinerii noștri să moară. Și cred că asta nu își dorește niciun cetățean al țării noastre”.

22
0
1
1
3

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Declarația deputatului PAS Vasile Șoimaru despre o eventuală interzicere a Bisericii Ortodoxe Moldovenești (în cadrul Patriarhiei Moscovei) a provocat o mare rezonanță. Ce biserică, în opinia dumneavoastră, ar trebui să existe în Moldova?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав