COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 746 866 INFECTAȚI 279 143(+1289)   TRATAȚI 265 144     DECESE 6569(+10)   Mai multe detalii
Preşedintele stiri: 2906
Puterea stiri: 6719
Coronavirus stiri: 7487

Filat: Multă lume încă nu a înțeles ce au adus alegerile de duminică

14 iul. 09:15   Politică
78542 19

Rezultatul excepțional al Partidului Acțiune și Solidaritate la recentele alegeri parlamentare, dar și eșecul multor formațiuni politice a fost previzibil.

Despre aceasta a declarat ex-premierul și ex-președintele PLDM Vlad Filat în cadrul emisiunii „Puterea a patra” de la postul de televiziune N4. În viziunea lui, Partidul „Șor” a intrat în Parlament „datorită doar „așa-numitelor magazine sociale”, care și-au îndeplinit misiunea de corupere a alegătorilor”, notează IPN.

Totodată, el consideră că din alegeri în alegeri cetățenii acționează tot mai calificat, dîndu-le la 11 iulie un vot de blam foștilor guvernanți. „Victoria PAS este binemeritată și formează o continuitate cu alegerile prezidențiale din toamna trecută. Nimeni niciodată de pe segmentul dreptei nu a reușit un asemenea scor”, a accentuat fruntașul PLDM, apreciind că la guvernare vine o clasă politică nouă, care, însă, are în față probleme majore, atît imediate, cît și de lungă durată, . „Așteptările oamenilor sînt enorme, poate, chiar mai mari decît în 2009”, a subliniat invitatul în platou.

„Partenerii externi ne vor ajuta, însă atragerea investițiilor va rămîne doar vorbe atîta timp cît nu va fi refăcută justiția pentru a construi un stat durabil, care va servi, în primul rînd, interesele cetățeanului, îi va genera încrederea în stat, într-un aranjament echitabil al lucrurilor”, a menționat Vlad Filat, în prezent reclamant la CEDO. În viziunea lui, toate componentele justiției și sistemul în întregime în prezent nu sînt pe făgașul drept.

Vorbind despre viitorul Parlament, Vlad Filat consideră că PAS va avea nevoie de o opoziție puternică pentru a fi ghidat spre atingerea scopurilor propuse.

Recomandă:

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Intrarea în cafenele și restaurante ar putea fi permisă doar pentru cei testați sau vaccinați anti COVID-19. Care vor fi consecințele?
🔽🔽