Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4001

Filat iese la rampă: Cum a ajuns Șor președinte al Consiliului BEM (DOC)

10 iul. 2019,, 17:42   Politică
9298 3

Fostul premier Vlad Filat respinge acuzațiile precum că el în calitate de prim-ministru l-a numit pe Ilan Șor președinte al Băncii de Economii.

Filat a făcut astăzi publice cîteva documente care, potrivit lui, clarifică lucrurile și demonstrează cine anume l-a numit pe Șor membru al Consiliului de administrare al BEM, iar ulterior și președinte al instituției financiare.

Iată mesajul ex-premierului Filat postat pe pagina sa de facebook prin intermediul avocaţilor:

"Avînd în vedere că pe parcursul timpului s-a tot vorbit despre faptul că eu în calitate de Prim-ministru, sau că Guvernul pe care l-am condus l-a numit pe Șor în calitate de Președinte la BEM, cred că actele de mai jos vor clarifica lucrurile.

Aceste acte arată clar cine și cînd l-a numit pe Șor în calitate de membru al Consiliului BEM, iar ulterior în calitate de președinte al Consiliului BEM.
Este important să analizăm componența Consiliului și care dintre ei poate fi atribuit mie, poate doar Calmîc ).


La fel de important este data cînd aceste hotărîri au fost adoptate 29-30 aprilie 2014!!! Și cine la acea dată era Prim-ministru și Guvernator al BNM. Pentru a readuce în memorie acelor care insistă în a promova neadevăruri, precizez, am avut onoarea să fiu Prim-ministru al Guvernului Republicii Moldova din 25 septembrie 2009 pînă pe 22 aprilie 2013. Pierderea calității mele de Prim-ministru a avut la bază vestita Hotărîre a Curții Constituționale a RM din 22 aprilie 2013, Curte care după cum mi s-a spus atunci funcționa ca și Curte Marțială. Dacă e să fim obiectivi, anume de la acea Decizie a început dezmățul Curții Constituționale care a culminat cu Deciziile din 07-09 iunie 2019. Iar citind Avizul Comisiei de la Veneția din 21 iunie 2019 se vede clar și fără echivoc că Decizia CC din 22 aprilie 2013 a fost una ilegală și a avut drept scop eliminarea mea din viața politică.

Dar să revenim la subiect. Cine și cînd l-a numit în funcția de membru și președinte al Consiliului BEM pe Șor se vede din acte, însă trebuie să mai clarific un aspect.

Unii care au pretenții de oameni informați susțin ideea că eu l-am influențat pe Leancă să ia decizii în favoarea lui Șor. Nu mai este un secret că relațiile între Leancă și Șor erau de așa natură încît nu era necesară influența cuiva. Dar dacă e nevoie de probe în acest sens le vom oferi!!!

În același sens, vom prezenta un fragment din declarațiile lui V. Barbăneagră date în dosarul meu de condamnare, în care se atestă clar că emisia suplimentară de acțiuni la BEM a fost cunoscută și aprobată de către I. Leancă, V. Lazăr și BNM.

Pentru astăzi atît…"

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?