Transnistria stiri: 1365
Eurovision stiri: 499

Filat face precizări despre plecarea sa de la șefia PLDM

12 mai. 2021,, 10:01   Politică
2910 1

Fostul prim-ministru al țării, Vlad Filat susține că plecarea de la șefia Partidului Democrat din Moldova (PLDM) este una asumată și a avut la bază mai multe motive. Declarațiile au fost făcut în cadrul unei emisiuni de la postul de televiziune N4.

„Este o decizie asumată, eu nu fac parte din categoria celor care pleacă dintr-o funcție cu picioarele înainte. Am capacitatea să i-au decizii de retragere, inclusiv de a face un pas în urmă atunci cînd situația o impune. Ca să fiu mai explicit probabil, sînt și motive de ordin personal, însă baza acestei decizii este situația politică care s-a creat, la nivel de țară, și în particular, în raport cu mine. Eu nu mi-am dorit ca și în aceste alegeri, la fel ca și în alegerile prezidențiale, să fiu subiect electoral. Nu mi-am dorit ca anumiți politicieni să se folosească de numele meu”, a precizat Vlad Filat.

Tot în cadrul emisiunii, acesta a explicat că nu poate participa la alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie, din cauza unei decizii a Curții Supreme de Justiție (CSJ) într-un dosar în care este vizat.

Precizăm că la sfîrșitul lunii aprilie curent, Vlad Filat a anunțat că renunță la mandatul de președinte al PLDM. Anunțul ar fi fost făcut chiar de el la Consiliul Național Politic al formațiunii, iar interimatul funcției este asigurat de vicepreședintele PLDM, primarul orașului Leova, Alxandru Bujorean.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?