Transnistria stiri: 1424
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

Filat: Economia Republicii Moldova se prăbușește

21 aug. 2023,, 15:43   Politică
3214 0

Fostul prim-ministru al Republicii Moldova, Vlad Filat, a făcut o postare pe o rețea de socializare în care anunță că economia Republicii Moldova se prăbușește, transmite Noi.md

Potrivit lui, analiza încasărilor din TVA reflectă o situație dramatică a economiei naționale - fapt care guvernanții PAS îl tac, spune acesta.

"Așa cum tac despre creșterea datoriei publice și dublarea costului deservirii datoriei publice, ori cum tac creșterea de 2.4 ori în 2 ani a deficitului de cont curent - “reușite” care nu i-au împiedicat pe miniștrii și deputații PAS să-și crească salariile de la 25 000 la 50 000 lei.

Încasările din TVA au căzut al doilea trimestru consecutiv și în trimestrul II al anului 2023 au constituit 6.5 miliarde lei - este un minim în ultimii 2 ani. De obicei, încasările din TVA în trimestrul II sînt mai mari decît în trimestrul I.

Dacă luăm în calcul inflația și deprecierea banilor atunci încasările din TVA în trimestrul II în 2023 au căzut cu cca 60% comparativ cu anul 2022", spune acesta.


Potrivit lui, este o cădere dramatică, care necesită scuze publice din partea PAS și schimbarea integrală a garniturii guvernului.

"Indiferent de minciunile PAS despre căderea economiei, vinovați sînt ei - decidenții PAS.

PAS se face vinovat de sărăcirea dramatică a oamenilor.

PAS se face vinovat de slăbirea instituțiilor publice.

PAS se face vinovat de creșterea contrabandei.

PAS se face vinovat de cheltuirea hoțească a banilor publici.

PAS se face vinovat de creșterea exorbitantă a costului gazelor naturale.

PAS se face vinovat de fuga banilor și afacerilor din Moldova.

PAS se face vinovat de plecarea masivă a oamenilor din Moldova, de îmbătrînirea Moldovei și de depopularea Moldovei.

Economia se prăbușește sub presiunea incompetenței și iresponsabilității capilor PAS, a indiferenței lor față de grijile și nevoile oamenilor.

Economia Moldovei este rezultatul efortului colectiv al oamenilor care trăiesc și muncesc în această țară. Energia, talentele și inspirația oamenilor Moldovei, încrederea acestor oameni în viitorul mai bun al Moldovei și dorința dînșilor de a se implica în construcția acelui viitor - sînt decisive în evoluția economiei naționale", spune Filat.

Potrivit lui, guvernanți pot fie crea condiții mai confortabile și mai sigure de viață și de desfășurare a activității, fie le pot deteriora.

"Guvernanții PAS știu doar să dărîme și să mintă", a conchis acesta.

Serviciul de presă PAS nu a comentat deocamdată acuzațiile.

28
4
1
1
5

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?