Transnistria stiri: 1422
Eurovision stiri: 505
Preşedintele stiri: 3993

Filat: „Doamne, apără-mă de așa avocat că de procurori mă apăr și singur”

25 sep. 2020,, 13:18   Politică
4924 2

„Doamne, apără-mă de așa avocat că de procurori mă apăr și singur”. Cu această frază și-a început conferința de presă liderul PLDM, Vlad Filat.

Acesta a hotărît să răspundă acuzațiilor aduse de fostul său avocat, Igor Popa, pe care i le-a adus miercuri, în cadrul unei emisiuni televizate.

Filat spune că Popa este o sculă a lui Plahotniuc, care ar încerca să-l distrugă. În această ordine de idei, liderul PLDM a venit cu un mesaj către Plahotniuc și a celor „care-l slujesc”:

„Să nu piardă timpul! Decizia mea de a reveni în politică a fost una asumată, m-am gîndit foarte bine. Nu pierdeți timpul, energie, resurse, nu veți reuși. Eu merg determinat atîta timp cît îmi va permite sănătatea și voi avea susținere de la colegii din PLDM. Presiunile au legărută cu revenirea în politică, că am desemnat un candidat la președenție”, a declarat Filat.

Filat spune că nu s-a simțit un condamnat protejat, ducînd lipsă de o apărare efectivă, procurorul Bețișor fiind „mult mai dulce și mai corectă”. Mai mult, acesta spune că se va adresa la CEDO.


„Sper că avocații vor lua atitudine, întru apărarea lor și Uniunea Avocaților va lua decizii. Nu voi intra în polemică cu Igor Popa”, a adăugat Filat.

Vladimir Filat a mai spus că Igor Popa i-a propus, atunci cînd se afla în penitenciar, să fugă în Germania, însă el a refuzat, pentru că ar fi făcut astfel „jocul lui Plahotniuc”.

Miercuri, în cadrul emisiunii Secretele Puterii, de la Jurnal TV, Igor Popa a declarat că Vlad Filat ar fi furat 100 de milioane de euro din băncile moldovenești, cu ajutorul lui Ilan Șor.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?