X 
Transnistria stiri: 1405
Eurovision stiri: 504

Filat despre Plahotniuc premier: întunericul trebuia scos la lumină

15 iul. 2019,, 21:28   Politică
3559 0

„Ex-președintele țării Nicolae Timofti trebuia să îl numească în funcția de prim-ministru pe Plahotniuc atunci cînd Partidul Democrat l-a propus, în 2016”. Delarația îi aparțin lui Vlad Filat, și a fost făcută în cadrul unui interviu pentru TV8, citat de Noi.md

Filat spune că atunci, i-a transmis personal o scrisoare cu această sugestie lui Timofti.

”Am considerat și acum consider că Plahotniuc trebuia să devină prim-ministru atunci, în 2016. Pentru că, dacă el devenea prim-ministru atunci, atapa Plahotniuc în istoria modernă a Republicii Moldova se termina mult mai repede. Înțelegeți, întunericul se simte mai bine în întuneric, dar pentu ca să scapi de întuneric el trebuie scos la lumină. El urma sa fie scos și asta a fost convingerea mea că el urma să ocupe funcția respectivă și să răspundă pentru tot ce urma să se întîmple în Republica Moldova” , a spus Filat.

Amintim, la data de pe 13 ianuarie 2016 fostul președinte al Republicii Moldova, Nicolae Timofti a respins candidatura lui Vladimir Plahotniuc la funcția de prim-ministru. Nicolae Timofti a considerat atunci că Plahotniuc nu întrunea criteriile de integritate necesare pentru această funcție.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?