Transnistria stiri: 1394
Eurovision stiri: 502

Filat, despre întîlnirea cu Plahotniuc la sediul CNA: Umilința a fost cu vîrf și îndesat

16 iul. 2019,, 06:02   Politică
4952 1

Ex-președintele PLDM, Vlad Filat, a declarat că a avut doar o singură vizită cu fostul lider democrat, Vlad Plahotniuc, de cînd a fost încătușat.

Întrevederea dintre cei doi a avut loc la data de 19 decembrie 2015 la sediul Centrului Național Anticorupție (CNA).

„Am avut o singură întîlnire cu el din momentul arestării mele. S-a întîmplat pe data de 19 decembrie 2015, pe la ora 16:00 m-au anunțat că o să mă transfere la CNA. Am ajuns la CNA, mi-au fost scoase șireturile. Umilința a fost cu vîrf și îndesat. El a avut grijă să se întîmple acest lucru tot timpul. După ora 23:00 a venit un ofițer și mi-a zis să-l urmez. Am urcat la etajul 4, am intrat într-un birou, unde era procurorul interimar anticorupție Popenco. Ne-am salutat, m-a invitat să iau loc. Cred că nici nu am vorbit și mi-a zis că urmează să vină cineva. După o perioadă scurtă de timp a venit Plahotniuc cu Costea Botnari, evident. Dînsul a arătat cu gestul ca să rămînem singuri. Nu o să vă povestesc ce gînduri mi-a venit atunci prin cap cînd am rămas într-un birou cu Plahotniuc. Eram fără șireturi. Am avut o discuție nici scurtă, nici una lungă. El m-a întrebat dacă eu am solicitat întrevederea, eu i-am zis că nu. L-am întrebat de ce a făcut ceea ce a făcut, iar răspunsul lui a fost unul foarte sec. Și el mi-a zis că dacă nu o făcea el, o făceam eu”, a declarat Vlad Filat în cadrul unui interviu la emisiunea „Cutia Neagră” de la TV8.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre inițiativa președintelui Franței, Emmanuel Macron, de a deschide în următoarele luni o misiune permanentă de apărare la Chișinău?