X 
Transnistria stiri: 1406
Eurovision stiri: 504

Filat: „Dacă nu va fi schimbat guvernul, vom avea o toamnă foarte fierbinte”

7 sep. 2022,, 10:13   Politică
3655 0

În contextul discuțiilor precum că în curînd urmează ca în fruntea executivului să vină un nou premier și anume Dorin Recean, fost ministru al Afacerilor Interne în perioada Guvernului Filat, fostul premier a scris astăzi că dacă într-o scurtă perioadă nu va fi înlăturat cabinetul condus de Natalia Gavrilița, atunci cetățenii trebuie să se aștepte la o toamnă foarte fierbinte și o iarnă foarte rece.

Potrivit lui, un om de stat precum este premierul Gavrilița trebuie să aibă caracter, însă acesta ar fi obligat să guverneze rațional, notează Noi.md cu referire la n4.

„Mai pe scurt: Dacă nu va fi schimbat guvernul în cel mai scurt timp, vom avea o toamnă foarte fierbinte și o iarnă foarte, foarte rece.

P.S. Un om de stat trebuie să aibă caracter, însă este obligat să guverneze rațional!”, a relatat Vlad Filat.

Precizăm că, următorul prim-ministru al Republicii Moldova ar putea fi actualul consilier al președintei Maia Sandu, Dorin Recean, potrivit unor surse apropiate PAS. Acesta îi va lua locul actualei șefe a Guvernului, Natalia Gavrilița. Președinția nu a confirmat, dar nici nu a infirmat zvonurile.


La începutul lunii februarie, Dorin Recean a fost numit consilier prezidențial în domeniul apărării și securității naționale, secretar al Consiliului Suprem de Securitate. Șefa statului, Maia Sandu, a semnat decretul de numire a acestuia.

Numirea acestuia în funcția de consilier prezidențial a provocat mai multe critici. Președintele Platformei DA, Dinu Plîngău, susținea că decizia respectivă „va dezamăgi foarte multă lume”. „Eu nu știu cine sînt consilierii doamnei Sandu pe domeniul respectiv, dar îi sugerez să-i schimbe”, a menționat Plîngău.

Dorin Recean a fost ministru de Interne în perioada 2012-2014, cînd Guvernul era condus de Vlad Filat.

1
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?