X 
Transnistria stiri: 1422
Eurovision stiri: 505
Preşedintele stiri: 3993

Filat cere instanței să garanteze dreptul de a comunica cu avocatul și cu mass-media

7 feb. 2019,, 10:50   Politică
2901 4

Fostul prim-ministru moldovean, Vlad Filat, este din nou pe banca acuzaților. El deja își ispășește pedeapsa pentru corupere pasivă și trafic de influență, iar acum este acuzat de spălare de bani.

Fostul prim-ministru Vlad Filat riscă încă 10 ani de pușcărie. Potrivit procurorilor, în 2013 el ar fi organizat o schemă de spălare de bani, utilizînd un intermediar cu care avea legături de rudenie. Vlad Filat nu-și recunoaște vina, transmite mir24.tv.

Fostul prim-ministru Vlad Filat a fost adus în fața instanței, fiind escortat de mascaţi. Aceasta este prima sa apariție publică în doi ani. Avocații săi au reușit să obțină un regim deschis a ședinței. Cu toate acestea, după introducere, judecătorii au interzis inregistrările video și audio.

Potrivit investigației, la 1 iulie 2013, fostul prim-ministru a semnat un contract cu o societate de consultanță americană pentru campania electorală pentru alegerile parlamentare din 2014. Pentru servicii, el achitat companiei aproximativ 750 de mii de dolari. Aceste fonduri, potrivit procurorilor, au fost obținute ca urmare a retragerii ilegale a banilor de la Banca de Economii, care, la rîndul ei, a fost implicată un scandalul cu furtul unui miliard de dolari din sistemul bancar al țării.

La sfîrșitul întîlnirii, Filat a cerut judecătorilor să-i garanteze dreptul de a se vedea cu avocații, precum și de a răspunde la întrebările presei. Jurnaliștii i-au reamintit lui Filat că, mai devreme, a promis că va face declarații în urma cărora sistemul politic "va sări în aer".


La întrebarea reporterului "De ce a apărut cazul penal acum?" Vlad Filat a răspuns: "Pentru că în curînd vor avea loc alegeri". Următoarea întîlnire este programată pentru 20 februarie.

În vara anului 2016, după un proces închis, Vlad Filat a fost condamnat la 9 ani de închisoare pentru corupție. Articolul se numește "trafic de influență".

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?