Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Filat către Guvernul Sandu: "Vă rog să nu repetați experiențele proaste din trecut"

22 iun. 2019,, 15:15   Politică
5565 4

Fostul premier Vlad Filat, care se află după gratii, spune că cunoaște aproape toți membrii actualului Guvern, le cunoaște pregătirea și caracterul. Totuși, politicianul a adresat un mesaj către Guvernul Sandu să nu repete experiențele proaste din trecut.

„Am lucrat în patru Guverne, dintre care două le-am condus, înțeleg exact provocările și sarcinile care sînt în fața actualului executiv. Cunosc aproape toți membrii Guvernului actual, le cunosc pregătirea, dar și caracterul, or în politică dincolo de pregătire, caracterul este determinant. În acest sens, am încrederea că acest Guvern dincolo de speranța care o oferă cetățenilor va reuși să ofere oamenilor ceea ce așteaptă de atîta și atîta timp. Un Stat, (căci Țară avem una) care oferă cetățenilor libertate, democrație și bunăstare”, spune Vlad Filat.

În acest context, menționează el, modificările legislative și crearea comisiilor speciale sînt necesare pentru a îndeplini voința poporului. „Dar… Vă rog să nu repetați experiențele proaste din trecut, au fost spuse și declarate problemele, au fost comisii și comisii, dar fără rezultat…”, se mai spune în mesajul adresat de Vlad Filat prin intermediul avocaților săi.

Vlad Filat a fost condamnat la data de 27 iunie 2016, de către magistraţii judecătoriei Buiucani, la nouă ani de închisoare. Ulterior decizia a fost menținută de Curtea de Apel Chișinău și Curtea Supremă de Justiție. Dosarul a ajuns la CtEDO. Fostul premier este învinuit de trafic de influenţă şi corupere pasivă.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?