Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Fadei Nagacevschi: Țara nu dispune de atît de mulți bani încît să-i blocheze pentru niște cheltuieli iluzorii

8 iul. 2021,, 22:11   Politică
1277 0

Ministrul interimar al Justiției, Fadei Nagacevschi, declară că cele 22 de milioane de lei, pe care CEC le solicită din partea Guvernului pentru scrutinul din 11 iulie, pot fi achitate și după alegeri, „fapt confirmat și de către președintele CEC, Dorin Cimil, reieșind din destinația acestor sume”.

În opinia lui Nagacevschi, „țara nu dispune de atît de mulți bani încît să-i blocheze pentru niște cheltuieli iluzorii”. Abordarea respectivă ar fi susținută de colegii săi, spune ministrul, care subliniază că „totul ce se petrece în jurul acestui subiect este populism ieftin”.

„Despre finanțarea campaniei electorale și paranoia populiștilor: Inițial CEC a cerut 125 mln lei în baza unui deviz estimativ, Guvernul a oferit 70 mln lei și a cerut revizuirea devizului de către CEC, Guvernul suplimentar a revizuit unele linii de cheltuieli bugetare ale MAEIE, astfel încît să fie asigurată finanțarea adecvată a alegerilor din afara țării, Guvernul a asigurat organul electoral cu dezinfectanți și toate consumabilele necesare, CEC mai cere circa 22 mln lei (observăm suma totală e mult sub 125 mln lei solicitați inițial). Notez, sumele solicitate de CEC, pe lîngă faptul că sînt estimative, pot fi achitate de către Guvern și după 11.07.2021, fapt confirmat de către Președintele CEC, reieșind din destinația acestor sume”, scrie Nagacevschi.

Ministrul interimar menționează că „sumele solicitate inițial de CEC aparent au fost exagerate, reieșind din solicitările ulterioare”.

„În condițiile calculelor în permanentă schimbare a CEC, unui buget public auster, condițiilor meteo și sanitar-epidemiologice nefavorabile, a necesităților de finanțare suplimentară a colaboratorilor de poliție pentru munca prestată în ziua alegerilor, a unui Guvern în demisie, în condițiile în care multe sume urmează a fi achitate funcționarilor electorali după alegeri, Guvernul își va executa obligațiile sale financiare în termen, reieșind din cheltuielile efective, confirmate nu prin deviz provizoriu, dar prin acte confirmative certe. Țara nu dispune de atît de mulți bani încît să-i blocheze pentru niște cheltuieli iluzorii. De altfel, această abordare a fost agreată cu membrii Guvernului și noi ne vom respecta angajamentele așa cum le-am agreat cu colegii.


În rest, totul ce se petrece în jurul acestui subiect este populism ieftin cu implicarea unor instituții de stat în activități de agitație electorală. Noi la circ nu participăm”, a mai scris ministrul.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?