X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3998

Expulzarea cetățenilor turci: comisie de anchetă nu va fi

27 sep. 2018,, 12:08   Politică
2689 1

Propunerea fracțiunii PL cu privire la constituirea unei comisii de anchetă pentru verificarea legalităţii expulzării celor șapte cetățeni turci din Moldova a fost supusă dezbaterilor la ședința de astăzi a Parlamentului, notează Noi.md.

Pentru crearea acestei comisii s-au pronunțat toate partidele de opoziție – PLDM, PCRM și PSRM. Cu toate acestea, propunerea nu a întrunit numărul necesar de voturi pentru a fi adoptată.

„Acest caz grav ne-a făcut de rușine în toată lumea”, a spus liberalul Mihai Ghimpu.

„Vrem să cunoaștem cine a ghidat toată această operațiune de expulzare”, a spus, la rîndul său, deputatul PSRM Vlad Batrîncea.

Întrucît majoritatea parlamentară nu a dat undă verde creării unei comisii de anchetă, liberalii au venit cu o altă propunere - de audiere a directorului Serviciului de Informații și Securitate, Vasile Botnari, și a directoarei Biroului Migrație și Azil, Olga Poalelungi.


Comuniștii au vrut să afle care este implicarea Olgăi Poalelungi în emiterea deciziilor cu privire la declararea celor șapte cetățeni turci drept persoane indezirabile pe teritoriul Republicii Moldova. Reprezentanții opoziției au invocat încălcarea gravă a normelor legale în acest caz, pe cînd cei ai majorității au insistat pe faptul că totul s-a desfășurat conform legii.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?