Transnistria stiri: 1422
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3994

Explicaţie: De ce Parlamentul are nevoie de 4 maşini de peste 2 milioane de lei

28 oct. 2019,, 20:17   Politică
3255 1

Parlamentul intenționează să cumpere patru mașini noi în valoare de două milioane de lei și să vândă alte 30 de mașini vechi, care nu mai pot fi exploatate pentru deservirea funcționarilor.

Pe 12 noiembrie a fost anunțată o licitație, iar autoritățile caută patru sedan-uri sau hatchback-uri, produse în 2019, de culoare negru metalic, cu cutii automate, dotate cu computere de bord, airbag-uri frontale și laterale și climatizoare.

Vicepreședintele Parlamentului, Alexandru Slurari, a precizat astăzi că mașinile vor fi cumpărate din bani economisiți în anul current și vor fi folosite doar pentru primirea delegațiilor străine.

„Este necesar de înnoit parcul auto. Patru mașini noi sunt în primul rând pentru primirea delegațiilor. Ele trebuie să fie în stare bună. Din câte cunosc, vor fi vândute 30 de automobile vechi, iar din acele încasări, plus economii, se vor cumpăra aceste mașini. Din economiile care le-am făcut, cred că 15 milioane de lei vom întoarce în bugetul de stat”, a declarant Slusari.

Precizăm că achiziționarea unor mașini nu a fost prevăzută în planul de achiziții al Parlamentului pentru anul curent. Potrivit datelor anunțate de Secretariatul Parlamentului pentru licitația din 12 noiembrie, cele patru mașini ar trebui să aibă un preț maxim de 2 080 000 lei, adică aproape 26 de mii de euro pe unitate.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?