COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Explicația Președinției privind retragerea Ordinului Republicii de la Plahotniuc

Explicația Președinției privind retragerea Ordinului Republicii de la Plahotniuc

Deputatul fracţiunii PPDA Maria Ciobanu a primit răspuns de la Preşedinţie la solicitarea de a-i retrage „Ordinul Republicii” cetăţeanului Vlad Plahotniuc.

Instituţia prezidenţială spune că şeful statului nu are temei juridic pentru a-i retrage această distincţie.

În documentul prezentat de deputat, Preşedinţia explică că retragerea distincţiilor de stat se efectuează de preşedinte în cazul în care:

  • persoana a fost condamnată pentru o încălcare gravă, la propunerea instanţei judecătoreşti în temeiul şi modul stabilit de legislaţie;
  • persoana a săvîrşit fapte ce contravin prevederilor Constituţiei la propunerea organuluii care a făcut demersul privind conferirea.

Astfel, se arată în răspunsul instituţeiei, nu există nicio solicitare a instanţei de judecată şi nici o astfel de propunere din partea celui care a făcut demersul privind conferirea titlului, adică Partidul Democrat din Moldova.

„Cel mai urît dintre pămînteni, oligarhul fugar Vladimir Plahotniuc, deţine cea mai înaltă distincţie în stat, Ordinul Republicii, iar pentru preşedintele Igor Dodon nu sînt motive suficiente pentru a-i fi retrasă. Aşteptăm, la calendele greceşti, hotărîrea instanţei de judecată?”, a comentat Maria Ciobanu răspunsul Peşedinţiei pe o reţea de socializare.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load