Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4000

Experții prognozează rezultatele primului tur al alegerilor primarului capitalei

21 mar. 2018,, 18:21   Politică
9568 2

În cel de-al doilea tur al alegerilor anticipate ale primarului municipiului Chișinău ar putea accede candidatul Partidului Socialiștilor, Ion Ceban, și candidatul independent Silvia Radu, care va fi sprijinită de Partidul Democrat.

Această prognoză a fost făcută de către directorul Institutului de Studii Diplomatice, Politice și Securitate, fostul viceministru de externe Valeriu Ostalep, invitat la emisiunea „Glavnoe” („Principalul”), difuzată de canalul TVC21, transmite Noi.md.

Ostalep a spus că este de acord cu participantul la aceeași emisiune, analistul Victor Ciobanu, care crede căPartidul Democrat o va susține pe primarul general interimar al capitalei, Silvia Radu, în calitate de „candidat independent și manager bun pentru rezolvarea problemelor orașului”.

De asemenea, vor fi propuși candidați ai unor partide de dreapta, scoși de la naftalină, care sînt invizibili în sondaje, nesemnificativi, și ei toți vor atrage voturile electoratului de centru-dreapta, astfel ”înăbușindu-i” pe Andrei Năstase sau Maia Sandu, dacă candidatura ei va fi propusă, pentru a asigura ieșirea în turul II a lui Ion Ceban și Silvia Radu.

În același timp, partidele de opoziție PAS și Platforma „DA” vor fi acuzate de pierdere și de faptul că au refuzat propunerea de a desemna un singur candidat.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?