Transnistria stiri: 1364
Eurovision stiri: 499

Experții internaționali nu au cum să ajute la transformarea Moldovei. Opinie

13 iun. 2021,, 12:00   Politică
11702 20

Experții internaționali nu au cum să ajute la transformarea Moldovei, pentru că nu știu cum să o facă, nu știu ce model de dezvoltare a țării să aplice, nu știu ce direcție să ia, iar pentru dezvoltarea economiei moldovenești nu sînt suficienți oameni inteligenți, ei trebuie să fie de-dreptul geniali.

Această opinie a fost exprimată de omul de afaceri Veaceslav Platon în cadrul emisiunii Puterea a Patra, relatează Noi.md.

„Cu toții ne dorim ca totul să fie bine la noi în țară, să avem Uniunea Europeană aici, salarii mari, locuri de muncă, pensii de 2 mii de euro.

Cu toții ne dorim acest lucru, dar nimeni nu știe cum să o facă. Mai mult, experții internaționali nu au cum să ne ajute, deoarece acești specialiști internaționali au lucrat deja în Ucraina. Ucrainei i s-au acordat 11,8 miliarde de dolari în 2015, 10,7 miliarde de dolari în 2016 și 9,8 miliarde de dolari în 2017. Și ce a urmat? Nu, acești bani nu au fost furați. Au fost risipiți în vînt. A fost mîncați... O sumedenie de consilieri, conducere externă, dar situația nu s-a schimbat, ci doar s-a înrăutățit. În Ucraina, există chiar și un memă de acest gen: aceasta este deja Europa sau va fi și mai rău?”, a menționat Veaceslav Platon.

„Toți banii alocați sînt risipiți. Sîntem recunoscători Uniunii Europene. Da, într-adevăr, vor să ajute. Da, sincer ... Nu asta e problema. Banii sînt doar un instrument în mîinile pricepute care știu cum să le folosească. Iar noi nu avem mîini pricepute la putere, aceasta este problema reală. Autoritățile nu știu ce să facă și înșeală poporul”, a spus businessmanul.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?