Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Experții au explicat de ce Igor Dodon are cele mai mari șanse la prezidențiale

10 sep. 2020,, 16:31   Politică
2883 10

Comentatorul politic Valentina Tîrbu susține că poziționarea lui Igor Dodon pe primul loc în preferințele moldovenilor se justifică prin faptul că cetățenii vor stabilitate.

Tîrbu a explicat că este o premieră cînd cele mai importante instituții ale statului, Președinția, Parlamentul și Guvernul, conlucrează.

Analistul Corneliu Ciurea menționează că rezultatul alegerilor prezidențiale va fi în favoarea lui Igor Dodon datorită opoziției, care a rămas corigentă la capitolul disciplină, programe și acțiuni politice. De aceeași părere este și expertul politic Andrei Ilașciuc, care spune că Igor Dodon va cîștiga la prezidențiale, deoarece candidații de dreapta nu își pot consolida puterea.

„Orgoliul moldovanului nu le permite să se unească, să înainteze un candidat comun, sînt foarte categorici, foarte geloși unii pe alții, din această cauză intră în conflicte permanent și acest lucru dăunează imaginii acestor lideri, dar în special principalului contracandidat Maia Sandu”, a menționat expertul.
Iar politologul Vitali Catană se arată încrezut că în turul doi al alegerilor prezidențiale Maia Sandu va pierde în fața lui Igor Dodon.

„Maia Sandu nu este capabilă să articuleze un mesaj pozitiv pentru alegători, iar pe de altă parte, a reușit să antagonizeze categorii întregi de cetățeni, reducînd numărul celor dispuși să o voteze în comparație cu alegerile precedente, cînd de asemenea a suferit înfrîngere”, a opinat Catană.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?