Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4000

Experți: "În noua componență a APG nu există o majoritate clară, se poartă negocieri"

6 oct. 2021,, 11:15   Politică
2730 1

În Adunarea Populară a Găgăuziei (APG) nu există o majoritate stabilă, iar grupurile de deputați urmează să "negocieze".

Această opinie a fost exprimată de analistul politic Serghei Manastîrlî.

În timpul cursei electorale majoritatea covîrșitoare a candidaților s-au poziționat drept independenți, iar candidații înaintați de partide au cîștigat doar 10 mandate.

Cu o astfel de componență a APG, este prea devreme să vorbim despre majoritate, spun experții. Potrivit analistului politic Serghei Manastîrlî, "negocierile" privind formarea viitoarei majorități încă urmează să aibă loc.

"Deocamdată, nu se conturează nici o majoritate, deoarece nici o forță politică nu a cîștigat alegerile", a declarat Manastîrlî pentru NM.


Potrivit acestuia, acum este "greu de prognozat", relatează portalul de știri Gagauzinfo.MD .

"Majoritatea poate fi formată peste noapte dacă s fiunt mulți bani. Sau ar putea să nu se formeze deloc, adică va exista o majoritate situațională care se va schimba în funcție de problemă", a rezumat expertul.

Din cei 35 de deputați ai noii legislaturi a Adunării Populare a Găgăuziei, 25 de deputați se poziționează ca independenți. Nouă deputați au venit din blocul electoral al Comuniștilor și Socialiștilor, iar un deputat - din Partidul "Construim Acasă Europa".

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?