X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3999

Experți europeni în securitate așteptați la Chișinău

5 mai. 2023,, 16:30   Politică
2395 1

Cum se manifestă și cît de reale sînt pericolele terorismului, crimei transfrontaliere, cum ne afectează destabilizarea politică și socială - la aceste întrebări vor răspunde la Chișinău experți europeni în securitate.

În data de 10 mai, în capitală, se va desfășura cea de-a șasea ședință operațională a Hubului de Securitate al Uniunii Europene.

Autorități-cheie din domeniul securității din 11 țări vor analiza fenomene care nu pot fi neglijate cînd vine vorba despre noua arhitectură a securității în Europa.

Hubul de Securitate al UE la Chișinău a fost lansat la două luni de la izbucnirea răboiului din Ucraina. Experții Hubului au lansat deja 7 produse analitice din categoria notelor de alertă timpurii, în adresa țărilor membre ale Uniunii Europene.

Obiectivul principal al Hubului de Securitate constă în consolidarea statutului Republicii Moldova, ca stat furnizor de securitate și un partener de încredere pentru Uniunea Europeană, transmite știri.md.


Cea de-a șasea ședință operatională a Hubului se va desfășura sub auspiciul Ministerului Afacerilor Interne, în contextul împlinirii a 73 de ani de la semnarea „Declarației Schuman”. Documentul propus de ministrul francez de Externe, Robert Shuman, a fost semnat în data de 9 mai 1950 din dorința de a crea o formulă de cooperare europeană, care să excludă războiul dintre națiunile acestui continent.

2
0
0
0
16

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?