X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4002

Expert: Parlamentarele din Moldova sînt influenţate de forţe din exterior, dar nu de Rusia

24 feb. 2019,, 18:10   Politică
3322 2

Forțele externe influențează alegerile parlamentare din Moldova, totuşi acest lucru nu îl face Rusia.

Potrivit presei ruseşti, această opinie a fost exprimată de către cercetătorul superior al Institutului Rus de Studii Strategice, Alexandr Şevcenko, într-un interviu pentru Serviciul Național de Ştiri, comentînd declarațiile președintelui Parlamentului RM, vice-preşedintele Partidului Democrat din Moldova, Andrian Candu, precum că Rusia a încercat să intervină în alegerile din Moldova , transmite Noi.md.

„Federația Rusă a folosit mai multe instrumente pentru a influența campania electorală din Republica Moldova – printre acţiunile întreprinse figurează şi amnistierea migranților, și ridicarea taxelor vamale, și situația cu piloții moldoveni salvaţi din Afganistan“, a declarat Andrian Candu, comentînd reporterilor campania electorală.

În acest context, cercetătorul superior de la Institutul Rus de Studii Strategice, Alexandr Şevcenko a explicat declaraţiile şefului legislativului moldovean.

„Există actori externi care încearcă într-adevăr să intervină în alegerile din Moldova, prognozînd după scrutin neliniști și tulburări în țară. Esența acestor afirmații este de a crea o atmosferă de nevroză în țară și de a aduce la putere oameni care vor fi utili acestor forțe externe. Despre cine vorbesc este destul de ușor de înțeles – în ultimii ani au fost menționați de mai multe ori în mass-media", a declarat interlocutorul SNŞ.


Cercetătorul superior al Institutului Rus de Studii Strategice a prezis că în viitorul Parlament moldovean vor fi reprezentate trei forțe politice.

„În opinia majorității observatorilor, trei formațiuni politice vor accede în Parlamentul Moldovei: socialiștii, democrații și blocul ACUM, cel din urmă alcătuit din două platforme politice. Cel care va avea majoritatea, va forma şi Guvernul. Trebuie să fim pregătiți pentru orice evoluţii ale situaţiei", a spus Alexandr Şevcenko.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?