Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Expert: "Moldova poate deveni din nou o istorie de succes"

27 sep. 2021,, 18:20 (reactualizat 28 sep. 2021,, 00:52)   Politică
3089 11

Moldova poate deveni o "istorie de succes în lumea de astăzi a erodării democrației". Această opinie a fost exprimată luni de politologul Viorel Cibotaru în cadrul dezbaterii "Pericolele pentru democrație în lumea contemporană: impact asupra Republicii Moldova".

"Trebuie să ținem minte istoria. Nu am fost independenți pe parcursul a mai multor secole, dar, pe de altă parte, am devenit flexibili și adaptabili. Iar acest lucru dă motive să credem, inclusiv în Occident, că Moldova poate deveni o istorie de succes în lumea de astăzi a erodării democrației cu care se confruntă aproape toate țările.

Există exemple unde în țările mici - mai puțin importante din punct de vedere al resurselor, s-au născut modele de succes care au fost apoi preluate de alții. Moldova poate servi drept exemplu în procesul de "eliberare rapidă a statului" de o formă severă de cleptocrație. Și prin asta să devenim un exemplu pentru multe țări care suferă de aceleași greutăți. Cel puțin acest lucru se referă la țările din spațiul post-sovietic", a spus expertul, relatează Noi.md cu referire la Point.md.

Potrivit acestuia, perioada de tranzit nu ar trebui să constea doar în "imitarea și copierea" metodelor, instrumentelor, legilor, procedurilor țărilor occidentale.

"Moldova poate crea mecanisme care pot crește valoarea adăugată în diverse direcții - și aceasta este partea pozitivă", consideră expertul.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?