Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4000

Expert: În cea mai dificilă situație se află Silvia Radu

2 apr. 2018,, 13:01   Politică
6651 2

Principalii concurenți pentru victoria în alegerile anticipate la primăria Chișinăului sînt Ion Ceban, Andrei Năstase și Silvia Radu, dar aceasta din urmă se află în situația cea mai problematică.

Opinia a fost exprimată de către directorul Institutului de Studii Diplomatice, Politice şi Securitate, fostul viceministru de externe Valeriu Ostalep, citat de Noi.md.

Potrivit expertului, surprizele sînt puțin probabile, iar cele trei figuri majore care aspiră la victoria în alegerile anticipate ale primarului general de Chișinău sînt reprezentantul PSRM, Ion Ceban, reprezentantul comun al partidelor de dreapta, Andrei Năstase, și actualul primar general interimar, Silvia Radu, care au șanse de cîștig aproximativ egale. Cu toate acestea, în cea mai problematică situație se află Silvia Radu, deoarece acum ea poartă întreaga responsabilitate pentru gestionarea orașului și poate suferi în cazul unor incidente sau probleme.

Analistul politic a spus că peste 2-3 săptămîni va fi mai ușor decît acum să spună care dintre cei trei candidați principali pentru postul de șef al municipalității capitalei au șanse mai mari de a ieși în al doilea tur de scrutin.

„Zic 2-3 săptămîni pentru că înțeleg că în această perioadă vor avea loc anumite evenimente, prezentarea candidaților, va fi cunoscută procedura de organizare a campaniei și, respectiv, va fi mai ușor de făcut un pronostic. Astăzi, văd mari șanse pentru toți cei trei candidați. Dar în situația cea mai problematică se află Silvia Radu, pentru că ea este și primar în exercițiu, iar orice incident, orice problemă din Chișinău care sînt sau vor apărea vor fi asociate automat cu ea”, a opinat Valeriu Ostalep.


Potrivit lui, în ultimii ani, nemulțumirea acumulată în cetățeni față de greșelile comise de fosta conducere a orașului se va răsfrînge asupra ei. „Acest lucru nu va putea fi evitat. Chiar dacă vor apărea probleme de orice tip, acest lucru va reduce în mod obiectiv șansele ei. Peste 2-3 săptămîni va fi mai ușor să spun cine va ieși în turul doi. Deocamdată, toți cei trei candidați au șanse aproximativ egale”, a spus analistul politic.

În același timp, el consideră că șanse destul de mari de succes are reprezentantul Partidului Socialiștilor, Ion Ceban, deoarece electoratul de stînga la Chișinău este mare și depășește 50%. Ostalep a recunoscut că vocile locuitorilor din suburbiile capitalei în ultimii 10 ani au fost deosebit de importante pentru rezultatele alegerilor din Chișinău, dar a menționat că, de fapt, mai mult de jumătate din Chișinău încă simpatizează partidele de stînga.

El a subliniat că Ion Ceban se află în opoziție atît față de vechea conducere a Primăriei, precum și față de primarul general interimar Silvia Radu, iar aceste elemente, precum și calitățile lui individuale doar îl vor va favoriza. Ostalep susține că Ion Ceban va accede în al doilea tur, dar încă este greu de spus cine va fi rivalul lui – Silvia Radu sau Andrei Năstase.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?