Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Expert: Guvernarea își face probleme cu propriile mîini

13 noi. 2021,, 10:46   Politică
3455 10

Analistul politic Denis Cenușă afirmă că guvernarea actuală trebuie să se determine ce vrea - să facă reforme sau să se răzbune politic pe unele instituții/actori politici.

”Spicherul Parlamentului Grosu uită că majoritatea parlamentară s-a angajat să construiască un stat democratic etc. Adică, cu ce drept el facilitează “hărțuirea emoțională” a reprezentanților de la CA.

Codul audiovizualului a fost adoptat ca și legea privind procuratura, repejor și cu ignorarea totală a recomandărilor ONG-urilor din sectorul media (deja am comentat despre declarațiile Președintelui Sandu). Aceste ONG-uri ar fi putut fi mai incisive și să facă referință la partenerii externi care susțin această guvernare. Din păcate, observăm timiditate în acest domeniu. Nu e deloc bine și guvernarea va fi încurajată să comită abuzuri/abateri”, a declarat el pe o rețea de socializare, transmite Noi.md.

Expertul a subliniat că ”guvernarea (adică PAS/Sandu) trebuie să decidă ce vor - să facă reforme sau să se răzbune politic pe unele instituții/actori politici și să repolitizeze instituțiile. Deocamdată semnalele sunt mixte, ceea ce generează confuzie și neîncredere. Iar între timp opoziția (extra-)parlamentară primește noi stimulente pentru a se uni (indiferent de ideologii) împotriva unui “dușman” comun - PAS/Sandu. Apropo, guvernarea își face probleme cu propriile mâini. Nu Rusia, regimul separatist sau altcineva, ci PAS și liderul său spiritual Președintele Sandu cu propriile mâini și prin propriile decizii”.

Totodată, el a menționat că toate aceste abuzuri/abateri comise de guvernare vor fi raportate publicului din exterior.


”Reformele sunt necesare și binevenite, dar nu și hărțuirea emoțională a celor care reprezintă instituțiile care nu sunt controlate de guvernare. Generalizarea acuzațiilor este periculoasă și discreditează toată inițiativa de reformare”, a menționat Cenușă.

5
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?