Transnistria stiri: 1406
Eurovision stiri: 504

Expert-Grup face unele recomandări pentru autoritățile de la Chișinău

7 iul. 2019,, 17:45   Politică
4362 0

Pentru următorii 5 ani, politicile publice în contextul implementării DCFTA trebuie să țintească 2 priorități strategice privind creșterea cantitativă și calitativă a exporturilor pe piața UE, se arată într-un raport al Expert-Grup.

Potrivit Expert-Grup, politicile publice ar trebui să țintească pentru următorii 5 ani două priorități strategice: asigurarea continuității și ireversibilității creșterii cantitative a exporturior pe piața UE și sporirea calității exporturilor pe piața UE prin creșterea diversificării și valorii adăugate generate de acestea pentru economie.

În opinia experților, pentru aceasta promovarea atractivității investiționale a Moldovei peste hotare ar trebui să țintească domenii de producere cu valoare adăugată înaltă, în special în activitățile care folosesc materia primă locală pentru procesare și care asigură un nivel mai înalt de sofisticare tehnologică a exporturilor.

De asemenea, ar trebui modernizată infrastructura calității, prin sporirea eficienței Agenției Naționale pentru Siguranța Alimentelor în facilitarea exporturilor de produse agroalimentare, precum și modernizarea și extinderea rețelei de laboratoare de certificare a conformității produselor agroalimentare cu cerințele UE. În acest context, este imperativă obținerea permisiunii de a exporta produse de origine animalieră pe piața UE.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?