Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4000

Expert: Autoritățile trebuie să implice opoziția în discuția problemelor

1 aug. 2022,, 22:45   Politică
2713 0

Autorităţile ar trebui să implice opoziţia în discutarea chestiunilor despre viitorul Moldovei.

Potrivit Infotag, această opinie a fost exprimată de expertul Igor Boţan în cadrul dezbaterii "Statutul de candidat şi ireversibilitatea integrării europene se ţine pe voinţa societăţii: de ce depinde ea în condiţiile actuale?", desfăşurată luni, la Chişinău, transmite Noi.md cu referire la stiri.md.

El a apreciat că condiţiile pe care Republica Moldova trebuie să le îndeplinească în contextul obţinerii statutului de candidat UE coincid pe deplin cu promisiunile electorale ale autorităţilor, iar acestea trebuie doar să se concentreze asupra îndeplinirii lor.

Boţan crede că acum există susţinere şi interacţiune între autorităţile Republicii Moldova şi UE, dar că este necesară şi atragerea opoziţiei, care până acum nu intră în dialog.

"Ca să vedem dezbateri, de exemplu, asupra problemei ucrainene. Sau, mai important, în negocierile cu privire gaze - principii morale sau confort? Sunt multe domenii în care este nevoie de o abordare competentă pentru a atinge obiectivele strategice care stau în faţa ţării", consideră Boțan.

1
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?