Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3995

Există riscul atragerii Republicii Moldova în confruntări militare? Opinie

3 mar. 2022,, 19:45   Politică
6841 0

Dacă autoritățile noastre vor adopta o poziție corectă de neimplicare politico-militară, atunci riscul riscul atragerii Republica Moldova în confruntări militare este minim.

Această opinie a fost exprimată de fostul prim-ministru Ion Chicu.

”Dacă pe teritoriul controlat de autoritățile constituționale ale țării nu vor pătrunde formațiuni militare din statul vecin - riscul este minim. Dacă teritoriul nostru nu va fi folosit pentru tranzit de armament pentru părțile implicate în conflict - riscul este minim. Orice alt comportament al autorităților noastre sporește semnificativ aceste riscuri”, a declarat Ion Chicu.

El și-a exprimat încrederea că, cel puțin frica de eventualele consecințe și conștientizarea faptului că NATO nu ne va apăra, va determina actuala conducere a țării să respecte statutul de neutralitate.

”Cel mai mare risc pentru securitatea Republicii Moldova în aceste condiții îl poate prezenta intrarea unor formațiuni militare din țara vecină pe teritoriul nostru. Totodată, este foarte sporit pericolul înrăutățirii situației criminogene ca urmare a pătrunderii armamentului și elementelor criminale străine pe teritoriul țării noastre. Ministerul Afacerilor Interne trebuie să atragă o atenție deosebită acestui fapt încă de la această etapă”, a subliniat el.


13
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?