X 
Transnistria stiri: 1365
Eurovision stiri: 499

Există în Moldova laboratoare biologice militare? Voronin a depus un demers la SIS

27 oct. 2020,, 15:17   Politică
11386 12

Preşedintele Partidului Comuniştilor (PCRM), Vladimir Voronin, s-a adresat cu o cerere la Serviciul de Informaţii şi Securitate (SIS) cu privire la prezenţa laboratoarelor biologice militare în Moldova.

Potrivit agenţiei Infotag, în acest sens el a scris o scrisoare deschisă către directorul SIS, Alexandru Esaulenco, transmite Știri.md.

Voronin a menţionat că "în mass-media au apărut informaţii, precum că în ţările din Europa de Est, în special în ţările CSI a fost desfăşurată o reţea de laboratoare secrete biologice militare americane".

"În acest context, Moldova a fost menţionat în mod repetat. Se raportează că aceste laboratoare nu se află sub controlul autorităţilor oficiale ale statelor în care se află.

Nu putem să nu fim preocupaţi de aceste informaţii. Însăşi prezenţa facilităţilor militare secrete străine în ţară, care lucrează cu viruşi, nu doar că reprezintă o ameninţare pentru viaţa şi sănătatea populaţiei, ci intră în conflict cu prevederile Constituţiei Republicii Moldova", a subliniat Voronin.


Astfel, Vladimir Voronin cere SIS-ului să confirme sau să infirme prezenţa unui laborator militar biologic american pe teritoriul ţării.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?