COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Executivul se întrunește într-o ședință de urgență

Executivul se întrunește într-o ședință de urgență

Cabinetul de miniștri se va întruni astăzi în ședință neplanificată, la ora 15:00, pentru a aproba mai multe proiecte de legi care țin de acordarea unui suport cetățenilor și agenților economici în condiții de criză, după expirarea stării de urgență, scrie tv8.md.

Guvernul urmează să voteze un proiect de lege care prevede acordarea salariilor suplimentare personalului medical care luptă cu COVID-19 și acordarea indemnizațiilor unice de 16 mii de lei pentru cei care s-au infectat la locul de muncă. Aceste măsuri erau valabile pînă la 15 mai, doar pe perioada stării de urgență și acum Guvernul va extinde termenul.

De asemenea, urmează a fi promovat un proiect de lege în sprijinul companiilor de turism, pentru eșalonarea termenului de valabilitate a foilor de vacanță procurate de cetățeni înainte de pandemie. Astfel, cetățenii nu vor putea primi banii înapoi, dar își vor putea reprograma vacanțele.


Un alt proiect ce urmează a fi votat astăzi la Guvern vizează subvenționarea dobînzilor pentru creditele luate de agenții economici pentru fondul de salarii. Termenul va fi extins pînă la 6 luni.

Premierul Ion Chicu a declarat că ședința de astăzi a Guvernului este una urgentă și va fi organizată pentru ca proiectele să fie direcționate la Parlament, astfel încît la următoarea ședință, care va avea loc joi sau vineri, să fie votate de deputați.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load