COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 826 262  INFECTAȚI  313 849(+1407)   TRATAȚI 294 229     DECESE 7172 (+34)   Mai multe detalii
Preşedintele stiri: 2946
Puterea stiri: 6861

UPDATE: Tkaciuk și Muntean revin în PCRM

20 noi. 2018,, 14:45   Politică
16902 3

Update - Potrivit PCRM, discuțiile cu privire la posibila întoarcere în partid s-au referit doar la Mark Tkaciuk și Iurie Muntean.

14.45 - Foștii membri PCRM - Mark Tkaciuk și Iurie Muntean, excluși din rîndurile formațiunii în 2014, au de gînd să revină în partid. Despre aceasta a declarat pentru Noi.md secretarul comitetului central al PCRM, Elena Bodnarenco.

Deputata a precizat că deocamdată cei doi ex-parlamentari nu au depus cereri de aderare la partid.

„Nu am discutat personal cu dumnealor. Din cîte cunosc la moment încă nu au scris cereri, dar intenția de intra în partid există”, a menționat Elena Bodnarenco.

Ea a precizat că asemenea decizii se iau de către organizațiile primare de partid.

„Conform statutului PCRM, decizia privind intrarea noilor membri o ia organizația primară de partid. Încă nu cunoaștem în ce organizație vor fi înaintate cererile”, a relatat Bodnarenco.


Ea a mai menționat că nu există niciun impediment de ordin procedural pentru ca cei trei să redevină membri de partid. Conform statutului, orice fost membru se poate întoarce după expirarea a trei ani din momentul plecării din partid, iar în cazul dat au trecut aproape patru ani.

În ceea ce privește posibila participare a lui Tkaciuk și Muntean la alegerile parlamentare din 2019, Bodnarenco a menționat că listele electorale vor fi aprobate după data de 26 decembrie, cînd începe oficial campania electorală. „O să vedem care va fi situația, cînd vom avea plenara comitetului central al PCRM”, a subliniat ea.

0
Recomandă:

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Adăuga comentariu

Demiterea și arestarea Procurorului General, Alexandr Stoianoglo, au provocat reacții contradictorii în rîndul societății. Cum credeți că vor evolua evenimentele?
🔽🔽