Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4001

Ex-vicepremier: Trăim iluzia că sîntem într-o țară democratică

30 iun. 2021,, 14:03   Politică
2525 1

Constantin Oboroc, ex-vicepremier, ex-consilier prezidențial, îi reproșează ex-președintelui Republicii Moldova, Vladimir Voronin, că nu ar fi întreprins măsurile necesare pentru ca președinții partidelor politice să fie aleși prin vot secret, așa cum astăzi propune Platforma DA, trasnmite știri.md.

Într-o conferință de presă la IPN, Constantin Oboroc, a declarat că, dacă acest angajament va fi pus în aplicare, va schimba fundamental regulile de Joc în politica din țară, transmite Știri.md.

„Astăzi trăim într-o iluzie că sîntem într-o țară democratică. Dacă exercițiul de vot secret liber exprimat în partidele politice lipsește, nu putem vorbi despre o democrație reală în partidele politice”, susține ex-vicepremierul.

Constantin Oboroc menționează că liderul PCRM, Vladimir Voronin, nu odată s-a lăudat că a avut majoritate constituțională și nu a schimbat o literă în Constituție.

„ Ați avut șansa să faceți o schimbare fundamentală în Constituția republicii, ca să nu existe derapajele în țară”, a spus Constantin Oboroc.


Potrivit lui Constantin Oboroc, legea și principiile după care se construiesc partidele politice după ce a plecat Vladimir Voronin din funcție le-a permis „șmecherilor-fraieri” care au venit să guverneze țara să acapareze puterea în stat pin intermediul partidelor politice.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?