X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3996

Ex-președinte: „Oare e un secret că România nu face față pandemiei?”

26 mai. 2020,, 22:15   Politică
3629 6

Ex-președintele Moldovei, liderul Partidului Comuniștilor din Moldova Vladimir Voronin a dat o apreciere înaltă replicii date de Prim-ministrul Ion Chicu funcționarului român Zigrfrid Mureșan, calificînd drept un eveniment extraordinar faptul că pentru prima oară în ultimii zece ani cineva l-a pus la punct pe un europarlamentar român.

Vladimir Voronin a dat o apreciere înaltă curajului de care a dat dovadă șeful Guvernului Moldovei, declarînd că este total de acord cu el.

Partidul Comuniștilor din Moldova a publicat un comunicat special, în care a fost exprimată opinia lui Vladimir Voronin în acest context. Fostul președinte a comentat situația care a apărut după ce șeful Cabinetului de miniștri a dat un răspuns dur la critica europarlamentarului român.

Vladimir Voronin a menționat că pentru prima oară în ultimul deceniu cineva a putut să-l pună la punct pe europarlamentarul român și acest lucru, în opinia lui, este un eveniment extraordinar. Fostul președinte al țării a dat o apreciere înaltă curajului de care a dat dovadă șeful Guvernului și a declarat că este absolut solidar cu el.

Valdimir Voronin a specificat că în ultimii zece ani, politicienii din România s-au obișnuit cu faptul că moldovenii mereu „se uită în gura lor, totdeauna fiind gata să le execute orice comandă”.


Totodată el a atenționat asupra perioadei 1918-1940, amintind despre timpul cravașelor care „au mîngîiat” spatele moldovenilor. În ultimul deceniu, potrivit lui, ca și cum a venit timpul cînd autoritățile romîne nici nu consideră drept necesar să manifeste respect pentru denumirea Republica Moldova, preferînd s-o numească „Basarabia”.

Fiecare interjecție română, în opinia lui, ei o percepeau ca pe o călăuză în acțiune, fără a ține seama de faptul că prin asta își permit să se amestece în treburile unui stat străin. El a susținut și cuvintele șefului Cabinetului de miniștri în legătură cu corupția în România.

„Și despre ce a mai scris Ion Chicu? Că și însăși România nu prea face față pandemiei? Păi, nici asta nu e pentru nimeni un secret. La Suceava, pentru a face ordine în lupta împotriva coronavirusului, a fost introdusă armata. Adică, s-ar putea spune că acolo a fost declarată nu pur și simplu o stare de urgență, ci una ca pe picior de război. Și asta vorbește despre o mobilitate înaltă a instituțiilor statului? Despre o pregătire excepțională pentru a da ripostă provocării epidemiologice? Întreabă-l astăzi pe oricare român ce locuiește, să zicem, într-o localitate cum e Vaslui dacă guvernul român învinge cu succes pandemia, și el îți va răspunde folosind unele expresii tari din lexicul român”, a menționat în final fostul șef al statului moldovenesc și liderul PCRM.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?