Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3999

Ex-președinte al Republicii Moldova: "În țară activează foarte mulți agenți de influență"

15 iun. 2021,, 14:00   Politică
3354 3

Fostul președinte al Republicii Moldova, copreședintele Blocului electoral al comuniștilor și socialiștilor, Vladimir Voronin, într-un interviu acordat RIA Novosti, a declarat că în republică există foarte mulți agenți de influență, care sînt finanțați de Occident prin intermediul a 12 mii de organizații neguvernamentale.

"Sînt foarte mulți agenți de influență care lucrează aici prin intermediul aceleiași fundații Soros. Judecați și singuri, 12 mii de organizații neguvernamentale sînt înregistrate astăzi în Moldova. Desigur, ele nu sînt finanțate din Federația Rusă sau din Ucraina, ele sînt finanțate de Occident, de Fundația Soros", a spus Voronin.

Potrivit lui, sarcina acestor agenți nu este deloc de a consolida Moldova, de a lupta pentru dezvoltarea țării sau de a preveni schimbarea statutului de neutralitate a republicii. Ex-președintele consideră că activitățile acestor agenți pot provoca pierderea suveranității după alegerile parlamentare din iulie.

Alegerile parlamentare anticipate sunt programate pentru 11 iulie. Începînd de marți, 15 iunie, au depus documente pentru înregistrare 22 de partide și blocuri, precum și doi candidați independenți, 19 dintre aceștia fiind deja autorizați de Comisia Electorală Centrală să participe la alegeri.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?