Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4000

Ex-ministrul Apărării al Moldovei: Poroşenko se face vinovat pentru criza de la Marea Azov

26 noi. 2018,, 12:41   Politică
4037 13

Ex-ministrul Apărării al Moldovei, Valeriu Pleşca este de părere de situația din strîmtoarea Kerci poate fi calificată drept tensionată.

Fostul șef al Ministerului Apărării al Moldovei a făcut această declaraţie în cadrul unui comentariu exclusiv pentru enews.md

„Situația din strîmtoarea Kerci, astăzi, poate fi caracterizată drept tensionată. În apele teritoriale rusești din Marea Neagră, au pătruns trei nave ale FMM ale Ucrainei şi, timp de mai bine de cinci ore, au efectuat manevre provocatoare", a declarat fostul ministru.

"Ca rezultat, canalul ce leagă Marea Neagră de Marea Azov este închis pentru trecerea navelor civile. Aceasta și alte situații similare din bazinul Mării Negre sînt provocate de partea ucraineană sau mai degrabă regizate de echipa președintelui Poroșenko.

Bineînţeles, este o situaţie ce creează probleme pentru transportul maritim și porturile maritime din regiune, totuşi pericolul declanşării unui conflict militar nu este înalt. Pentru anul viitor în Ucraina, cînd preconizate alegeri prezidențiale. În situația în care preşedintele în exercițiu al ţării are tot mai puţine şanse de a fi reales, Poroșenko încearcă să impute Rusiei răspunderea pentru propriile greşeli”, continuă fostul ministru a Apărării al Moldovei.


“În acest context, ne putem aminti de vizita președintelui la Constantinopol și de cererea adresată Patriarhului Ecumenic privind autocefalia bisericii ucrainene, de dorința sa de a internaționaliza conflictul din estul Ucrainei, de rezoluția Parlamentului European privind blocada Mării Azov etc.", rezumă Valeriu Pleşca.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?