Transnistria stiri: 1405
Eurovision stiri: 504

Ex-director SIS: Aș vrea ca următorul Guvern să îndrepte toate greșelile care au fost făcute de Cabinetul Gavrilița

13 feb. 2023,, 09:15   Politică
4015 2

Valentin Dediu, ex-director SIS, își dorește ca următorul Guvern să îndrepte toate greșelile care au fost făcute de Cabinetul Gavrilița.

Declarații în acest sens au fost făcute în cadrul emisiunii ”Puncte de reflecție” de la Vocea Basarabiei, notează Noi.md cu referire la stiri.

Întrebat ce așteptări are de la următorul guvern, Valentin Dediu a declarat: „Am așteptările cele mai bune, aș vrea ca următorul guvern să îndrepte toate greșelile care au fost făcute de acest guvern, următorul guvern să soluționeze problemele de criză mai bine, mai rapid și să îndeplinească toate promisiunile făcute de actuala conducere, de actualul partid de la guvernare, PAS, și cât mai repede să soluționăm problema transnistreană, cât mai repede să soluționăm criza energetică, la toate resursele energetice să avem alternativă și integrarea europeană”.

Cât despre demisia Guvernului Gavrilița, Dediu susține că a fost o noutate neașteptată pentru el.

„Demisia in corpore a fost puțin pe neașteptate pentru mine personal, aveam alte păreri, credeam că guvernul ar trebui să mai lucreze, fiindcă acest guvern a avut de lucru foarte mult și ei practic au lucrat în calitate de salvatori ai situației din Republica Moldova, începând cu criza energetică, gaze, energie electrică, carburanți, scumpiri, războiul care a venit, refugiații - o sumedenie de probleme care au năvălit asupra poporului Republicii Moldova și, cu părere de bine, acest guvern în frunte cu dna Gavrilița s-a descurcat, poate în unele locuri nu au fost, să spunem, chiar pe nota 10, dar nu este vina guvernării, este faptul că s-a moștenit o situație critică, de criză în Republica Moldova, dar ei s-au descurcat. Bine, s-a luat decizia, înseamnă că poate noi nu cunoaștem toate detaliile”, a spus ex-șeful SIS.

6
1
0
0
26

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre inițiativa președintelui Franței, Emmanuel Macron, de a deschide în următoarele luni o misiune permanentă de apărare la Chișinău?